Ved trykning er det vigtigt at trykmaterialet er i brugbart format.
Læs venligst nedenstående hvis der skulle være tvivl.

Filer til tryk
Filformater: Der er 2 typer, vektorgrafik eller pixelgrafik. Hoffmann professional skal bruge vektorgrafik filer for at kunne trykke tekst og logoer, samt pixelgrafik hvis der er tale om et foto, begge typer gerne som pdf.
Vi formidler gerne hjælp til den grafiske tegnestue, hvis du ikke selv kan levere filer.


Vigtigt:
Pdf: Er som en gennemsigtig plastpose, indholdet i filen kan ses som et skærmbillede (preview) af alle i gratis programmet Adobe reader.

1: Pixelgrafik bliver ikke til vektorgrafik, selvom filen gemmes i pdf format. (puttes i posen)
2: For at undgå at skrifttyper kan ændres i overførsel mellem pc´er skal alt tekst der skal trykkes altid være konverteret til kontur (outlines/curves)


Vektor filer
:
Kommer fra programmer som f.eks.: Adobe Illustrator, Corel Draw hedder typisk efternavn: Eps, Ai, Cdr. Kendetegnes ved at de er skalerbare uden det forringer kantskarpheden i tryk efterfølgende.


Pixel filer:
Kommer fra programmer som f.eks.: Paint, Adobe photoshop hedder typisk efternavn: Jpg, Bmp, Tif, Psd, Png. Kendetegnes ved at det er små prikker(pixels), opgivet i opløselighed (dpi). Dette betyder at kantskarphed efterfølgende kan blive meget ringe, når trykket skaleres op i den ønskede tryk størrelse.

Skulle der være spørgsmål er du velkommen til at kontakte os på tlf. 56 13 04 00 eller info@hoffmann.as